Szolgáltatásaink

Konzerváló fogászat

A létező fogak és tartópilléreik újraépítése, melyek betegség, baleset vagy abnormális fejlődés miatt hibásak, azzal a céllal, hogy visszakapják normális szerepüket, egészségüket és külalakjukat. Ide tartoznak a fogászati koronák és hidak is.

Szájsebészet

Az állcsontok és fogak sebészete – mesterséges módosítások a szájüregben és a lágyszövetekben.

Parodontológia

Parodontium – fogágy, amely szilárdan tartja a fogat. A fogínysorvadás - a parodontózis nagyon gyakori jelenség, a fogíny visszahúzódását jellenti a fognyakról, és a csontszövet lebomlását. Ha nem kezeljük időben, a fogak elkezdenek mozogni majd kihullanak.

Implantológia és protetika

Fogimplantátummal pótolhatjuk az elveszített fogat. Csavar bevezetését jelenti a saját csontba. Ez az egyre népszerűbb eljárás néhány percig tart és teljesen fájdalommentes. A protetika a fogkorona pótlásával foglalkozik. Fogkoronák, hidak, teljes protézisek alkalmazásával történik.

Ózonterápia

Az ózonterápia olyan gyógykezelés, amely segít eltávolítani a baktériumokat és a kisebb mértékű szuvasodást. Fájdalommentes kezelés, melynek köszönhetően elkerülhetjük a fogfúrást.

RVG – digitális radiográfia

A röntgenfelvétel legmodernebb módszere, amikor a filmet digitális szenzor helyettesíti. A szájüregről készült felvételek monitoron vannak megjelenítve. Jelenleg ez a röntgenezés legbiztonságosabb módszere minimális sugárterheléssel.

Altatásos fogkezelés

Nem együttműködő gyerekek, mentálisan sérült és pánikosan hisztériás páciensek a mi számunkra nem jelentenek problémát. Altatásos fogkezelést is kínálunk.

Szedációs kezelések

A nitrogénoxidul – népies nevén a kéjgáz – csillapítja a félelmet és a szorongást, emeli a fájdalomtűrő képességet. Gyorsan hat és egyben gyorsan el is múlik hatása a szervezetre,

ezért alkalmas olyan páciensek számára, akinek gépkocsit kell vezetnie, vagy koncentrálnia kell. Gyerekek számára is alkalmas, akik félnek a fogorvosi kezeléstől, helyettesíti a narkózist.


Belépő kivizsgálás

Az első találkozás alkalmával teljes állapotfelmérést végzünk a szájüregben, és megalkotjuk a kezelés tervezetét.

Dentálhigiéna

Szükséges minden fogászati kezelésre. Alapja a professzionális foglepedék, fogkő és pigmentek eltávolítása. Air-flow és ultrahangos technológiát alkalmazunk, valamint fényesítést abráziós krémmel.

Esztétikai fogászat

Nemcsak az egészséges, de a szép fehér fogak is részei személyiségének. A fogfehérítést mindig orvos végzi. Nem ártalmas! Be kell tartani a szabályokat. A fehérítő anyag csak a foganyagra van hatással, nem pedig a fogpótlásra és a tömésekre. Ezért szükséges előbb a pácienst kivizsgálni, és csak azt követően dönteni a folyamatról. A fogfehérítés előtt kezelni kell az esetleges szuvasodást, abszolválni kell a dentálhigiénát, ahol ismertetve van a helyes fogtisztítás, és a fog felszínéről eltávolítjuk a kávé, tea, a dohányzás okozta pigmenteket.

Gyökérkezelés

A fogbélüreg gyulladásainak kezelésével foglalkozik. Az endodoncia a gyökércsatornák kezelését, népiesen a fogideg eltávoltását jelenti. Akkor kerül rá sor, ha a szuvasodás már nagyon mély, és már a fogbélüreget is megfertőzte. Ezzel az eljárással gyakran a kihúzásra szánt fog is még megmenthető.

Ortopantomográfia (OPG/CT-3D) – digitális röntgen diagnosztika

Egy felvétel az összes fogról, a felső és alsó álkapocsról, mindkét állkapocs ízületről, orr- és arcüregről. Beazonosíthatók rajta beteges- ill. baleseti elvátozások – ciszták, daganatok, törések, gyulladásos megbetegedések, rejtett fogak, az ínysorvadás mértéke.